En af de mest almindelige omkvæd jeg hører fra folk er, “jeg ikke kan skabe informationsprodukter… Jeg er ikke ekspert!”
Men hvad er ekspertise?
Mange organisationer har forsøgt at pin ned nøjagtige kriterier, der gør en ekspert. De taler om universitetsgrader tjent og priser vundet, og hvor meget du er citeret i avisen. Men jeg tror der er en meget enklere måde at se på den.
Kan du lære en anden person noget de ikke vidste Er der noget af værdi til personen?
Det er den eneste form for ekspertise du skal være bekymret for at skabe informationsprodukter, at beriger verden.
Den vej af viden der vil altid være nogen andet-i det mindste en person mere, måske flere-foran dig på din vej til viden. De vil vide mere, end du gør.
Spekuler ikke på det. I stedet indse, at disse mennesker er dine lærere og mentorer.
Der er også mennesker bag dig på vejen til viden – og du er deres lærer og mentor. De kan lære fra dig. Du behøver ikke at vide hvert sidste ting der er at vide om et emne for at kunne tilbyde dem nyttige oplysninger.
Din femte klasse lærer vidste alt der var at vide om matematik, men han eller hun var stadig i stand til at lære dig math.
Du har nogensinde sige, at din matematiklærer, “du ved intet om strengteori! Hvordan kan du lære mig lang division?” Naturligvis ikke.
Den viden, han eller hun havde var perfekt egnet til dine behov på tidspunktet. Der var værdi i hvad din lærer kunne lod hos jer på trods af at det ikke var be alle og ende alle af matematik.
I virkeligheden, hvis det havde været be alle og ende alle, ville oplysninger har været ubrugelig til dig. Du ikke var klar for alle, at. Du var klar til lange division.
Det er det samme med informationsprodukter. Der er studerende på forskellige niveauer i undersøgelsen. For hvert niveau, der er en lærer, der er nødvendige.
Ikke bo roligt, tænker du ikke har noget at tilbyde, fordi en anden har mere. Der er plads i verden for mere end én lærer om et bestemt emne. I virkeligheden, må der være. Hvem har tid eller energi til at nå frem til 6 milliarder mennesker alle på deres egen?
Hvis du vil vente, indtil du er anerkendte grand poobah og supreme ekspert i universet, vil du aldrig skabe en informations-produkt. Du venter for evigt. Og al den viden du har vil være tabt for verden. Hvem er du ikke til at skinne? Du stadig spørgsmål, hvad du har at tilbyde? Måske vil disse ord fra Marianne Williamsons bog, en retur til kærlighed, hjælpe.
“Vores dybeste frygt er ikke at vi er utilstrækkelige. Vores dybeste frygt er, at vi er magtfulde over foranstaltning… Vi spørger os selv, hvem er jeg at være geniale, smukke, talentfulde, fabelagtig? Faktisk, hvem er du ikke?… Din spille små tjene ikke verden.”
Husk ord, når som helst du finde dig selv at tænke, “Hvem er jeg at skrive en bog om det?” eller “Hvad gør mig tror jeg kan skabe et bånd om der?”
Din spille små tjene ikke verden! Det hjælper ikke folk bag dig på vej. Må ikke skjule. Må ikke vente. Del, hvad du ved.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.